• Studenti

  Nastavnici i asistenti studente povezuju sa preduzećima koja traže inženjere iz oblasti IKT i obrade signala. Veoma smo ponosni na to što svi studenti naših smerova vrlo brzo pronalaze posao i u Srbiji, i u inostranstvu.

 • David - RT-RK

  David Dabić je nakon odbrane diplomskog rada potražio savet jednog od profesora, koji je zaposlen u firmi RT-RK, kome da se obrati radi zaposlenja ili stipendiranja. Nakon toga pozvan je na intervju i nekoliko dana kasnije primljen kao stipendista firme. Danas je tu i zaposlen i bavi se digitalnom obradom audio signala. „Veoma sam zadovoljan uslovima, radnim okruženjem i napretkom.“, kaže David.

 • Oskar - BioSens

  Oskar Marko se nakon završenog mastera na smeru Obrada signala zaposlio u Institutu BioSens. Trenutno se bavi satelitskom klasifikacijom poljoprivrednih kultura. „Znanje koje sam stekao na studijama Telekomunikacija i obrade signala omogućilo mi je da uspešno rešavam inženjerske probleme u praksi. Mislim da je naš smer ubedljivo najbolji na celom Fakultetu, jer studentima daje široko i savremeno znanje koje mogu da primene u praksi“, kaže Oskar, a da naši studenti stoje rame uz rame sa diplomcima iz celog sveta svedoči činjenica da su na Syngenta Crop Challenge-u održanom u aprilu 2016. godine, pored nekoliko stotina timova osvojili četvrto mesto, plasiravši se pritom ispred MIT-a.

 • Kristina - NIS

  Kristina Vakarov je na trećoj godini studija postala stipendista NIS-a zahvaljujući čemu je odmah nakon master studija uključena u odličan program zaposlenja mladih bez iskustva. Njen master rad je rezultat višemesečnog istraživanja u saradnji sa Instituom u Sremskoj Kamenici i izložen je na internacionalnoj IEEE konferenciji SISY 2016. „Znanje koje sam stekla na fakultetu je odlična podloga za dalje usavršavanje pogotovo u tako kvalitetnom sistemu za pripravnike gde je obezbeđen mentorski rad“, kaže Kristina, i dodaje da se zahvaljujući timskom radu u okviru takmičenja na fakultetu lako uklopila u novi, veći kolektiv.

 • Saška - SBB

  Saška Budimir se nakon završenih osnovnih akademskih studija zaposlila u kompaniji SBB. Prijavila se na konkurs koji je objavljen na sajtu infostud.com i nakon detaljne selekcije primljena je na poziciju Administrator tehničke dokumentacije. Radno mesto podrazumeva projektovanje kablovskih distribucionih sistema (KDS), i usko je povezano sa znanjem stečenim na Fakultetu tehničkih nauka, smer – telekomunikacioni sistemi. „Smatram da me je znanje stečeno na smeru telekomunikacioni sistemi izdvojilo prilikom odabira kandidata za ovo radno mesto. Presudna je bila praksa koja mi je bila omogućena u četvrtoj godini. I sada, dok radim, zadivljena sam stvarima koje znam, a mislila sam da sam ih zaboravila.“, poručuje Saška.

 • Tijana - AlfaNum

  Tijana Delić je u toku master studija 2015. birana u zvanje istraživač-pripravnik i priključena je na nekoliko projekata iz oblasti govornih tehnologija. U okviru svog master rada realizovala je prvi sintetizator za srpski jezik baziran na neuralnim mrežama, u saradnji sa AlfaNum istraživačko-razvojnim centrom. S obzirom na uspešno realizovan rad, mentor ju je uputio na direktora AlfaNuma gde se i zaposlila. „Dobila sam priliku da u toku svojih doktorskih studija pored rada na projektima na fakultetu, iskusim i rad u firmi. Uključena sam u internacionalni tim koji se bavi sintezom govora na srpskom i engleskom jeziku, što ne samo da mi omogućuje napredak u oblasti govornih tehnologija, nego i sasvim novo iskustvo rada na engleskom jeziku.“, kaže Tijana.

 • Sloba i Tijana - FTN

  Slobodan Jošić je master studije završio 2016. godine. Već u toku master studija je biran u zvanje istraživač-pripravnik i priključen je na nekoliko projekata iz oblasti govornih tehnologija. Tijana Devaja je 2016. godine pri završetku bečelor studija birana u zvanje saradnika u nastavi na Katedri za telekomunikacije i obradu signala.